laupäev, 4. juuni 2016

Etiudas Nr 2. Nematoma uodega, aukštumos ir Chloe Love Eau Intense

Būna dienų, kai kažkas netaip. Atsibundi kaip bet kokį kitą rytą- viskas savo vietose. Plaukų spalva ta pati, raukšlelės savo vietoje, net ir pirštų dešimt, kaip vakar ir taip pat užvakar. O jausmas vistik toks, tarsi kažkas viduje ne taip, tarsi pati sau maišyčiau. Arba tarsi per naktį man būtų išaugusi nematoma uodega, kurios dabar nėra kur dėti ir kuri visaip kaip tik įmanoma maišo ir pinasi po kojomis, rankomis ir liežuviu.
Prieš porą dienų buvo kaip tik toks rytas. Ir tada viskas aišku vyksta taip, tarsi nematoma uodega maišytų kiekviename žingsnyje- staiga nebėra ką apsirengti, negaliu apsispręsti kokią arbatą gerti- žalią ar juodą, neišeina tvarkintgai pasidažyti lūpų ir nuspręsti kokiais žygdarbiais pagerbti prasidėjusią dieną. Nekalbant jau apie tai, kad tokiomis dienomis neįmanoma išsirinkti kvepalų- net jei ir zilijonai aromatų rikiuotųsi lentynoje, nė vienas iš jų nėra TAI. Šį kartą krizės išvengti padeda tai, kad esu komandiruotėje ir pasirinkimas stipriai apribotas keliais testeriais. Užsimerkiu ir paimu pirmą pasitaikiusį atomaizerį. Šiandieninę nematomą uodegą teks pakesti su Chloe Love Eau Intense. Jei atvirai, tai esu pažįstama tik su klasikiniu Chloe Love ir mano nuomonė apie jį visai nebloga, bet su eau intense versija iki šiol nebuvau susidūrusi. Taigi, today is the day. Ir iš tikrųjų- visai neprastas pasirinkimas tokia neapibrėžtai nuotaikai , kuri nelabai dera su beprasidedančia, kad ir keliaujant, darbo diena. Aromatas-  labai gražiai perpinta, monolitinė vilkdagio, hiacinto, alyvų, muskuso ir vanilės natų harmonija. Po kokio pusvalandžio pradeda ryškėti sodrios, šiltos Peru balzamo natos, kurios šiam gražiam, klasikinio stiliaus derinukui suteikia gylį, prasmę, šilto jausmingo animalistinio alsavimo pojūtį. Kvapas tarsi sušyla, tampa gerokai intymesnis, bet tuo pačiu išlaiko ir pavasarišką žaismingumą. Ir nors nematoma uodega vis dar velkasi iš paskos, aromatas tą nelabai malonų jausmą daro gerokai pakeliamesniu ir pamažu atsiranda ryžtas ir nusiteikimas pasitikti beprasidedančią dieną.
Darbe, įsisukusi į susitikimų/susirinkimų karuselę netikėtai konstatuoju, kad nepaisant pavadinime esančio žodelio Intense aromato šleifas ganėtinai delikatus, tuo pačiu gerai apibrėžiantis mano asmeninės erdvės ribas – labai gera savybė dienai, kai labiau už viską norisi susisukti į kamuoliuką ir tapti nematoma.
Keliaujant atgal į antrąją gimtąją žemę atrandu dar vieną aspektą- kvapas transformuojasi, dar ryškiau jaučiasi jo šilkinė tekstūra ir tarsi smulkiais prakaito lašeliais papuoštas juslingas intymumas. Šalia sėdintis kaimynas pradeda muistytis ir nerangiai bando užmegsti kalbą. Užsimerkiu ir tyliai mėgaujuosi užslėpta ir šiek tiek netikėta Chloe Love Eau Intense harmonija. Ramybė ir sensualumas, jausmingumas ir protingas, išlaikytas minties balansas- labai netikėta ir ramiai bei taikliai priešingus polius sujungianti aromato tekstūra. Tai greičiau prižiūrėtos, rūpestingai kultivuotos damos odos ir uždarų patalpų kvapas.

Isaac Levitan

Kvapas trunka ir trunka. Ryte, gerdama kavą po žydinčiu alyvų krūmu susiduriu su komišku kosmetinio alyvų kvapo (Chloe Love Intense!) ir gamtiniu alyvų kvapo mišiniu. Tarsi varna dainuotų duetą su fazanu. Ir kadangi kvapas jau trunka daugiau nei 24h, jis po truputį pradeda varginti- vistik šiandien laisvadienis: be kosmetikos, šilkinių kojinių ir mandagių manierų.

Paskutinis aromato pasispardymas vyksta sekančios dienos pavakarėje. Sėdžiu paskutinės nuotykių parko trasos platformoje ir tabaluoju pavargusiomis kojomis. Su drauge esame pakankamai aukštai, kad galėtume tiesiog sėdėti ir mėgautis artėjančiu vakaru nesirūpinant, kad už nugaros kažkas laukia kol įveiksime kabančią trasą. Aš pusiau lunatinėje būsenoje sugebėjau į aukštybes kabarotis su rankinuku, kuriame netikėtai atrandu muilo burbulų pūtyklę ir štai jau kyla į dangų permatomas vaivorykštinis grožis. Apačioje, po mūsų kojomis aidi amžina kaip Leninas your're my woman I'm your man (https://www.youtube.com/watch?v=nRuOg-0NPvw). Gyvenimas toks gražus!!! Man patinka karstytis. Visada patiko. Netgi įtariu, kad turiu kažkokių rudimentinių beždžionės genų, kuriuos paveldėjo ir vienas iš mano sūnų. Pasakoju draugei kaip kažkada vaikystėje užsikoriau taip aukštai į medį kad nebegalėjau pati nulipti. Taip su lengvu virpuliuku pratupėjau aukštybėse kelias valandas, kol vienas tada mano dar paauglio dėdės draugas užsikabarojo ir mane nukėlė. Po to prisipažino, kad ir jam drebėjo keliai. Tas poelgis paliko man tokį įspūdį, kad mano gelbėtojas patapo mano pirmuoju romantišku herojumi. Draugė juokiasi ir sako- jauti kaip kvepia alyvos? Kokios alyvos, mes sėdime taip aukštai, kad po mūsų kojomis net aukščiausių medžių viršūnės. Tai Chloe Love Eau Intense, kurio paskutinis atodūsis netikėtai padvelkė pačiais natūraliausiais alyvų žiedais.

Aromatas nustebino savo žvėriška trukme, nesuardoma harmonija. Taip pat sukėlė vos juntamus klaustrofobijos atgarsius. Jį rinkčiausi visų pirma darbinei atmosferai, atvejams, kai reikia susikaupti, išlaikyti asmeninės erdvės ribas, išlaikyti rimtį ir stabiliai sveiką protą. Jo muzikinis atitikmuo būtų panašus:





Gerai, kad jis taip netikėtai pateko man į rankas- užsimaniau ir šiek tiek didesnio kiekio, nei keli lašai atomaizeryje. Bet sėdėdama aukštyje kur kūnas geriau jaučia oro sroves nei žemę po kojomis jau trokštu kažko kito- kad ir citrusų, uogų ar kramtomos gumos natų. Nes turbūt nėra nieko sunkiau gyvenime, nei būti rimta. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar