esmaspäev, 26. august 2013

Parfumerinės naujienos- 1 dalis


 
Visa vasara prabego absoliuciame parfumeriniame neisprusime. Gamtos, geliu, vaisiu ir asmenines parfumerines lentyneles kvapu pakako, kad jausciausi laiminga. Bet vistik atėjo laikas palikti komforto zoną ir susipažinti su naujienomis.

Giorgio Armani „Si“. Iš šio kvapo tikėjausi daugiausiai. Armani namai kartais sublizga nors nelabai originaliais, bet kokybiškais ir nešiojamais kvapais. Ir dar dėmesį patraukė kvepalų reklaminis veidas elegantiškoji Cate Blanchett . Ir „nosis“ Christine Nigel neprasta, sukūrusi daugelį žinomų aromatų (Dior „Miss Dior Cherrie, L. Lempicka „Si Lolita“, Narciso Rodrigues „For Her“, o man asmeniškai imponuojanti savo darbais Jo Malone linijai, Fendi „Theorema“, J. del Pozzo „In black“, John Galliano „John Galliano“).

Kvapas priskiriamas šiprų kategorijai. Bet mano supratimu, prie šiprų jis net nestovėjo. Blyški rožė,  serbento lapai ir bespalvė, anemiška pačiulė. Politiškai korektiškas, tvarkingas kvapas, bet sausas, sustingęs ir sukaustytas. Tarsi būtų pamiršta į jį įkvėpti gyvybės. Tinkantis ofisui, tokiam, kur vitališkumas ne itin vertinamas. Ant mano odos, deja, skleidžiasi nemaloniomis cheminėmis pačiulės ir vanilės natomis, primenančiomis Yves Saint Laurent „Manifesto“, bet, laimei, blankesnėmis (nes „Manifesto“ man prilygo paskutinių Sirijos įvykių masto cheminei atakai). Šviežią, gaivią rožę galima rasti ir gerokai kokybiškesniame atlikime, tokia kompozicinė idėja yra puikiai igyvendinta The Different Company „Sublime Balkiss“, Diptyque „L’Ombre dans L’Eau“ aromatuose. Taigi tvarkingas, minimalistinis, bet blankus ir originalumu nepasižymintis kvapas. Beje, įtariu, kad priklausomai nuo individualios kūno chemijos gali labai skirtis, nes nuo bloterio sklinda gerokai patrauklesnis kvapas, nei nuo mano riešo- gaivesnis, labiau subalansuotas, be cheminių niuansų.

Van Cleef & Arpels „Reve“.Iš karto pasakysiu, kad objektyviai vertinti šito aromato negaliu, nes bijūno natų parfumerijoje itin nemėgstu (nors pati gėlė labai patinka), kriaušės taip pat, o čia- jų abiejų kokteilis. Vaisinis gėlinis kompotas, kuris, mano laimei, nugaravo taip greitai, kad nespėjau užfiksuoti kvapo niuansų. Dar kartą nebandysiu, nes nepastebėjau ničnieko, kas prikaustytų dėmesį. Vanduo, paįmantrintas  keliais lašeliais vaisių kvapo, ir tiek. Prestižinis gamintojas, paleidęs į pasaulį begalę ryškių, originalių, kokybiškų kvapų. Ir toks beveidis kūrinys. Gaila…

Shiseido „Zen Sun“. Panašus variantas, kaip ir „Reve“. Šiek tiek stipresnis ir chemiškesnis vaisių kompotas, kuris nugaruoja taip pat greitai. Geresnis tokio saldaus vaisių ir citrusų vandens kvapas yra, pavyzdžiui,  Dior „Addict 2“.

Marc Jacobs „Honey“, dviejų šaunių „nosių“, Ann Gotltieb (S. J. Parker „Covet“, Marc Jacobs „Bang“, Calvin Klein „Secret Obsession“) ir Annie Buzantian (Estee Lauder „Pleasures“, „Sensuous“), kūrinys. Praėjusiais metais šios moteriškės pristatė Marc Jacobs „Dot“. „Honey“ yra tikslus „Dot“ klonas, tik vietoj arbūzo čia įdėta šviežio, šviesaus medaus. Lengvas, neįpareigojantis, bet ir ypatingai neįsimenantis kvapas. Va jei prie medaus būtų dar ir šviežių agurkų, būtų gerokai įdomiau, variacijos nacionalinės virtuvės tema.

Beveik visai šalia „Honey“ stovėjo kitas, gerokai įdomesnis medaus aromatas- John Varvatos „John
Varvatos“- medus, sunokusios slyvos, abrikosai, šlakelis samanų, nebanali pačiulinė bazė. „Honey“ savo itin paprasta kompozicija labiau tiktų vasaros pradžiai- kai medaus sezonas dar neatidarytas.  Tai kvapas jaunai merginai, gražiai savo paprastumu ir jaunyste. Nepretenzingas. „Girl next door“, kaip sako amerikiečiai.

Roberto Cavalli „Just Cavalli“ nėra vasaros naujiena, bet uzmačiau jį as tik šiandien. Nors Cavalli kvapai niekuo (o ypac savo įpakavimo dizainu) manęs netraukia, ranką tiesiog magiškai patraukė link „Just Cavalli“. Namie susipažinusi su oficialiu kvapo aprašymu supratau, kad gyvenime tikrai nėra atsitiktinumų- kvapas kurtas mano mylimo Fabrice Pellegrin ir Nathalie Lorson, kurios kūrinių bagažas taip pat įspūdingas. Abu kurėjai yra sukūrę nemažai originalių kvapų taip vadinamiems „nišinės parfumerijos“ namams. Fabrice Pellegrin yra kūręs ir Oriflame linijai, ir prestižinei Diptyque, jo braižas-  originalios kompozicijos ir sugebėjimas pažvelgti į įprastus dalykus iš naujo kampo. „Just Cavalli“- gėliniai kvepalai, interpretacija tiaros (tropinė gėlė, ypač saldžiu ir stipriu kvapu, primena tuberozą, kokoso natas) tema. Kvapas stiprus, saldus ir rėksmingas, gėliškumas persipina su vanile. Tai peroksidinės blondinės su rožinėmis platformomis ir vystančia oda kvapas. Labiau Cavalli nei Pellegrin. Atrodo, kiek mažai jo bedozuotum, vistiek bus per daug- toks jis rėksmingas. Patartina naudoti, jei norite kad aplinkinius ištiktų saldi ir kankinanti mirtis. Paslėpiau bloterį, nes kvapas tiesiog erzinančiai persekiojo. Subtiliu juo nepavadinsi.

Reziumė- liūdesys. Naujienų yra daug, ir aš jas dar testuosiu. Iš šiandien bandytų kvapų pakartotinai bandyčiau nebent Armani „Si“, bet ant mano odos jie skleidžiasi nemaloniai. Nesistyguoja mano ir jo chemijos. „Honey“ paliko neutralų įspūdį, „Reve“ ir „Zen Sun“ iš karto nurašyčiau dėl kvapo trukmės (tiksliau, jos trūkumo), o nuo „Just Cavalli“ bėgčiau kaip paklaikusi.

Atsigavau tik vyrų parfumerijos skyriuje- Boucheron „Homme Limited Edition“ į rankas pateko impulsyviai, ir labai, labai patiko. Aš neskirstau kvapų į vyriškus ir moteriškus- juk uostytojai nemato, kas ant butelaičio parašyta, o man pačiai tai visai nesvarbu. Nemėgstu akvatinių kvapų, ir tuo labiau melono kvapo, bet Annick Menardo talentinga „nosis“- natos gaivios, persipynusios, kvapas pamažu gilėja, šyla, kol bazėje priartėja prie pirmapradžio Boucheron „Homme“, gražios prieskonių- sausų cinamono lazdelių, gvazdikėlių, muškato riešuto ir medienos kompozicijos. Pradinės akvatinės natos puikiai balansuoja vėlesnį prieskonių mišinio aštrumą, jo intymią šilumą. Kvapas vertas dėmesio, tinkantis ir vyrams, ir drąsioms moterims.

Kodėl įsigaliojęs stereotipas, kad moteris turi kvepėti ružavu saldžiu kompotu? Reiktų parašyti lygių galimybių kontrolierei, kad pastudijuotų parfumerines naujienas ir nustatytų, ar taip nepažeidžiamos moterų lygios teises kvepėti įdomiai. Bet kokiu atveju, šiandien aš- vyrų pusėje J

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar